Burendag

Hoe vier jij het?

Burendag. Een dag waarop mensen elkaar beter leren kennen, nieuwe dingen over en van elkaar leren en waarop verschillen omarmt worden. Met de campagne “Burendag. Hoe vier jij het?” creëerde wij aandacht voor het sociaalste feestje van het jaar. Een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Geen dag zonder thema.

Voor de start van de campagne zijn we opzoek gegaan naar de verschillen van mensen en diverse interesses die we met elkaar delen en soms zelfs vieren. Door juist in te spelen op al deze interesses en verschillen kwamen we op de gedachte dat er voor iedereen wel een dag belangrijk is ongeacht wat deze dag ook is. De campagne ging van start met een video waar we dus lieten zien dat er zoveel dagen zijn en dat er geen dag voorbij gaat zonder thema.

Van Teddybeerdag tot Cheesecakedag.

Naast de video waar we het verhaal van Burendag en deze themadagen aandacht gaven retargette we en benaderen de doelgroep elke week met één relevante uiting, gedurende de hele campagne. De meest bijzondere, leuke en gekke themadagen gaven wij op deze manier zo elke week een podium. Door de themadagen te koppelen aan een sociaal element werd ook de boodschap verteld dat het niet uitmaakt hoe je deze themadagen ook viert, en juist de interesses en verschillen allemaal samen komen op Burendag.

Burendag 23 september.

Met de start van de campagne was het direct mogelijk om jouw buurtactiviteit aanmelden op de campagne website burendag.nl. Naast de video en de wekelijkse uitingen was er altijd een directe mogelijkheid om je aan te melden voor Burendag met één post die de gehele periode actief was. Momenteel staat de teller op 4452 activiteiten die aangemeld zijn. De campagne loopt nog tot aan Burendag op 23 september.

Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Dyon Verstegen
  • Projectmanager